Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

19.7.2012

Uudesta yhtenäiskoulusta tulee monitoimirakennus

Hirvensalon koulun arkkitehtikilpailun ehdotukset nähtävillä

Hirvensalon yhtenäiskoulusta tulee monitoimirakennus, johon noin 800 oppilaan koulun lisäksi tulee 140 lapsen päiväkoti, kirjasto, nuoriso- ja kouluterveydenhoitotiloja sekä lastenneuvola. Arkkitehtikilpailun ehdotuksiin voi tutustua internetin lisäksi Hirvensalon kirjastossa.

Hirvensalossa ei nyt ole yläastetta. Uuden koulun oppilaspaikoista 500 tulee olemaan yläastetta varten. Koulu tullaan rakentamaan Lauttarantaan. Sen asemakaavaluonnos hyväksyttiin ympäristö- ja kaavoituslautakunnassa viime syksynä.

Kaavatyötä jatketaan kun 8.3. – 8.6. 2012 pidetyn arkkitehtikutsukilpailun voittajaehdotus on selvillä. Kilpailun järjestivät Turun kaupungin tilaliikelaitos ja ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto. Tarkoituksena on löytää kouluhankkeen toteuttamiseksi tasokas ratkaisu, jossa toiminnalliset, esteettiset, teknistaloudelliset ja energiatehokkuustavoitteet toteutuvat tasapainoisesti.

Meneillään oleva arkkitehtikutsukilpailu toteutettiin yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton kanssa asianmukaisia sääntöjä soveltaen siten, että osallistujat, kuusi kaikkiaan, arvottiin ilmoittautuneiden ja vähimmäisvaatimukset täyttäneiden joukosta.

Nimimerkein varustettuihin kilpailuehdotuksiin voi internetin lisäksi tutustua ja ottaa kantaa myös  Hirvensalon kirjastossa. Mielipiteitä niistä voi lähettää myös sähköpostilla osoitteeseen ykv(a)turku.fi. Mielipiteiden jättöaika päättyy 14.8.

Arkkitehtikilpailu pyritään saamaan ratkaistuksi elokuun loppuun mennessä. Koulurakennus on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2016.

Hirvensalon yhtenäiskoulu on mittava hanke. Edellinen yhtä suuri koulurakennus valmistui Runosmäkeen vuonna 1994. Se muodostuu kahdesta yksiköstä, Turun lyseon koulusta ja Turun lyseon lukiosta.

Kilpailuehdotukset:

Piiri (1,9 Mt)

Verso (3,9 Mt)

Luoto (2,3 Mt)

Avain (8,5 Mt)

Jatsi (3,9 Mt)

Raparperin alla (1,8 Mt)

 

Hirvensalon kirjasto, aukioloajat

Lisätietoja: kilpailusihteeri, kaavoitusarkkitehti Nella Karhulahti

Kaavahaku


Sivua viimeksi päivitetty 19.7.2012 16:32 ja sivu on julkaistu 18.6.2012 13:15

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi