Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

2.8.2012

MEGA Finland 3‒5.8.

Storevenemanget för geocaching intar Kuppis

I Kuppis i Åbo arrangeras det internationella geocaching-evenemanget MEGA Finland 2012 under veckoslutet. Det väntas deltagare bl.a. från Japan, Australien, Förenta Staterna samt Tyskland. Till evenemanget väntas över 1500 deltagare. MegaFinland

På programmet står tävlingar, band, cirkus samt Amazing Geocaching-äventyret på olika håll i Åbo. För yngre skattjägare ordnas en egen gratis geocachingbana i Äventyrsparken.

Sommarevenemanget är avsett för hela familjen och ger en utmärkt möjlighet att bekanta sig med hobbyn. Under MEGA Finland 2012-evenemanget kan geocachare träffa varandra och utbyta sina erfarenheter av geocaching. Det är möjligt att delta i det unika evenemanget även om man ännu inte hade koordinaterna till geocaching. Som huvudarena för evenemanget fungerar GeoAreena dvs. Kuppis Idrottshall.

Tävlingar, äventyr och musik

Vid geocaching-evenemanget erbjuds flera olika aktiviteter för både geocachare och dem som är intresserade av grenen. På fredag ordnas bl.a.  Amazing Geogaching-äventyret där flera företagare från Åbo deltar. Aktivitetsplatserna kan man hitta med hjälp av koordinaterna och själva aktiviteten kommer som en överraskning på ort och ställe. Äventyret passar för hela familjen.

Det ordnas ett mångsidigt barnprogram framför allt i området avsett för barn på GeoAreena och i den invidliggande Äventyrsparken. På programmet står bl.a. pyssel, ansiktsmålning och Angry Birds. I Äventyrsparken bjuder Barnens MEGA på en gratis geocachingbana som är öppen för alla besökare i Äventyrsparken. Banan är öppen från fredag till söndag kl. 10‒18.

På GeoAreena ordnas också olika föreställningar, workshopar, utställningar samt musikföreställningar. På fredag kan man se Tervakello på scenen och på lördag uppträder  Koop Arponen & Flute of Shame.

Förhandsförsäljningen av biljetterna har avslutats men vid porten kan man köpa biljetter till storevenemanget.

MEGA Finland-evenemanget i geocaching inleds fredagen 3.8 kl. 15 och avslutas söndagen 5.8 kl. 12.

Den officiella arrangören för evenemanget är Geoliikkujat ry.

Läs mer om ämnet

Vad är geocaching?

Geocaching är en världsomspännande lekfull äventyrs- och friluftsverksamhet. Det handlar om skattjakt där man gömmer och letar upp burkar som kallas för cacher.

En geocachare letar efter cacher t.ex. med hjälp av  en GPS-mottagare. Koordinaterna till geocachen och annan nödvändig information för att man ska kunna hitta gömman publiceras på webbplatsen för geocaching. En typisk cache består av en vattentät behållare som innehåller en loggbok där den som hittar cachen kan skriva sitt namn och datum när man besökt cachen.

Geocaching fick sin början för ett tiotal år sedan och nuförtiden finns det redan över 1,5 miljoner cacher i världen av vilka över 20 000 har gömts i Finland. På tio kilometers avstånd från t.ex. Åbo centrum finns nästan tusen cacher. I Finland finns redan tusentals aktiva geocachare, allt från barn och unga till pensionärer.

 


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 2.8.2012 9:03 ja sivu on julkaistu 2.8.2012 9:04

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi