Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

14.12.2012

Vad skulle du vilja göra på fritiden? Det kan vi göra tillsammans!

Berätta om dina fritidsönskemål för fritidsskräddarna

Vapaa-aika Virtaset

Fritid Familjemedlemmarna sporrar varandra till aktivitet på fritiden.

 

Vadå? Fritidsskräddarna kartläggar åbobornas idéer, drömmar och önskemål gällande fritidsaktiviteter. På basis av önskemålen kommer staden att tillsammans med olika sammanslutningar, organisationer och föreningar skräddarsy nya fritidsaktiviteter som bättre än förut motsvarar invånarnas behov och önskemål.

Varför? Motion och idrott, kultur och aktiv fritid gör som bekant gott! Forskningen visar att dessa aktiviteter anknyter till upplevd god hälsa och bättre livskvalitet än i genomsnitt. Det som eftersträvas är att invånarna ska bli aktivare på sin fritid och därmed börja må bättre, eftersom de har flera valmöjligheter och kan tillbringa sin fritid på det sätt som motsvarar deras önskemål. Fritidsskräddarna utmanar därför alla åbobor att reflektera över sitt välmående!

Vad vill fritidsskräddarna veta? Fritidsskräddarna är nyfikna och intresserade av alla dina idéer som gäller verksamhet på fritiden. Syftet är att fritidsverksamhet ska kunna erbjudas åboborna i närheten, inom det egna bostadsområdet och att aktiviterna ska vara lättillgängliga. Således är fritidsskräddarna särskilt intresserade av att höra dina önskemål om vad du anser att borde finnas inom ditt bostadsområde.  

Begreppet fritidsverksamhet är oerhört omfattande! Det innefattar motionsgymnastik i parker, läsecirklar, teater, stavgångsgrupper, kockklubbar, vinterbad, motionsspår, ungdomsgårdar, fornminnen, samvaro i gott sällskap, paddlingsleder, fotografering, hobbyklubbar, seniorcirklar, sagotimmar och mycket, mycket annat. Det är skäl att komma ihåg allt detta, då du funderar på vilka former av fritidsverksamhet som du saknar.

Likaså är fritidsskräddarna intresserade av de faktorer som lockar dig att bli aktivare, motionera oftare, röra dig ute i naturen, delta i kultur- och hobbyverksamhet.

Besvara enkäten (på finska)!

Kom ihåg att det inte räcker med önskemål. Ta del av den service som redan nu erbjuds och du kommer att må bättre!

Kulturen

Motion och friluftsliv

Service föf ungdomar

Delta, njut och må bra!

 

 


svensk version | english version

Sivua viimeksi päivitetty 14.12.2012 13:24 ja sivu on julkaistu 13.4.2012 17:10

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi