Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

7.8.2012

Oletko kartalla?


Tekeekö mielesi liikkumaan, mutta et tiedä, minne mennä? Helpon ratkaisun tähän ongelmaan tarjoaa liikuntapalvelukeskuksen julkaisema Liiku Turussa -kartta, joka auttaa löytämään riemastuttavimmat reitit pyöräilyyn ja parhaimmat kävelytiet lenkkeilyyn.

fillarointi

Turun tuntevakin voi silloin tällöin tarvita uusia reittivinkkejä ja tietoa mukavista liikuntapaikoista. Liikuntapalvelukeskuksen Liiku Turussa -kartan reitit ulottuvat aina Naantaliin ja Lietoon asti. Kartan avulla kaupungista ja sen liepeiltä löytyy rutkasti turvallisia reittejä pyöräilijälle ja lenkkeilijälle sekä kivoja liikuntapaikkoja.

Liiku Turussa -kartta johdattaa karttaa tutkailevan uusille ja mielenkiintoisille poluille. Kartan toiselta puolella on liikuntapaikkakartta ja toisella puolella pyörätiekartta. Liikuntapaikkakartalta on selkeästi merkittyinä kaikki liikuntapaikat aina golfkentistä ja tenniskentistä, keila- ja skeittihalleihin. 

Upeita maisemia ja hyviä reittejä

Monet Turun seudun parhaimmat pyörätiet upeine maisemineen löytyvät keskustan katuja kauempaa. Turun liikenneinsinööri Matti Salonen, innokas pyöräilijä itsekin, on tyytyväinen Turun seudun monipuoliseen pyöräilyreitistöön. Haaste pyöräteiden suunnittelussa on se, että pyöräilijät ovat profiileiltaan hyvin erilaisia.

-Pyöräilyreittejä erilaisille pyöräilijöille löytyy kuitenkin niin vilkkaiden teiden varsilta kuin myös kauempaa keskustasta. Etäämmällä on paljon hyväpäällysteisiä hiljaisia teitä. Luonnon puolesta yksi parhaista reiteistä on Halistensillalta Koroistenniemen kautta keskustaan kulkeva reitti, Salonen kehuu. Salosen omat suosikkireitit ovat Hirvensalossa, Kakskerrassa ja Liedossa Nautelankosken teillä. Sieltä löytyy pitkiä rupeamia myös kovalle kuntoilijalle.
 

Valonian kestävän liikkumisen koordinaattori Paula Väisänen kehuu erityisesti jokirannan kauniita reittejä Vähäjoen ylittävää siltaa, joka mahdollistaa joen ylityksen myös pyöräilijöille. Pyöräilykartta mahdollistaa myös työmatkapyöräilijälle vaihtelua tuttuun reittiin. -Pidempi maisemareitti työmatkallakin voi olla joskus antoisampi kuin isot tiet, Väisänen sanoo.

Liikuntapaikkakartan löydät muun muassa uima-, jää-, jalkapallohalleista, kirjastoista, Turku-pisteestä, Turku Touringista, pyöräilyliikkeistä ja liikuntapalvelukeskuksen asiakaspalvelusta sekä www.turku.fi/liikunta-sivuilta kohdasta Kartat.


Sivua viimeksi päivitetty 7.8.2012 12:40 ja sivu on julkaistu 17.4.2012 12:17

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi